Amortizorul | Secretul unei uși culisante

Amortizorul este cel care poate fi socotit arma secretă a unei uși culisante. El el este cel care dă senzația aceea de eleganță, de siguranță și crează senzațiile de produs care răspunde bine la comenzi. Dacă într-un sistem de uși culisante avem amortizoare proaste clientul va rămâne cu impresia că tot sistemul este prost. De aceea importanța amortizoarelor este atât de mare. 

În cazul sistemului de glisare pentru uși culisante GLASSPAL sunt folosiți amortizori de fabricație germană. Din experiența noastră de producător am observat că putem acoperi toate exigențele în domeniu cu numai două repere - amortizorul de 40 Kg și cel de 80 de Kg.

Practic aven un piston de amortizare încastrat într-un cadru special din plastic dur care poate fi fixat cu fitinguri de mobilier. Ansamblu numit amortizor este de obicei de culoare gri dar acest fapt nu are prea mare importanță deoarece în sistemul GLASSPAL sunt ascunși vederii.

Scopul amortizorului este de a reduce viteza cu care ușa se apropie de peretele vertical atunci când ea este închisă. Ușa glisează cu o anumită viteză până la un punct de unde începe un proces controlat de încetinire a vitezei până când atunci când are loc contactul cu marginea verticală acesta să fie cât de lin și de încet posibil. Amortizoarele de calitate nu permit revenirea ușii înapoi. 

Având în vedere cele spuse mai sus se poate spune ca la începutul materialului că amortizorul este în fapt adevăratul secret al unei uși culisante. El dă ritmul.

Distribuie:

Componente GLASSPAL

Articole

Sisteme de glisare pentru usi culisante