Cum știm că avem un mobilier bine făcut

Din ce în ce tot mai multă lume își pune întrebarea cum știu că o mobilă este bine făcută? 

Primul aspect este cel general. Mobilierul pe care îl avem se încadrează bine în spațiul pe care îl ocupă? Este din punct de vedere estetic potrivit acolo? Dacă avem un mobilier neprotrivit ne vom dea seama imediat. Este prea mare, nu se potrivesc diversele corpuri sau pur și simplu ne pare a fi ca nuca în perete. 

Al doilea aspect este cel legat de integralitate. A intrat tot mobilierul acolo unde am dorit să0l punem? Este bine cuprins în spațiul respectiv? Dacă da atunci trecem la următorul pas.

Funcționalitatea! indiferent de tipul de mobilier pe care îl alegem el trebuie să fie funcțional. Adică să îndeplinească criteriile pedntru care l-am ales. Adică mai pe șleau dacă cumpărăm un dormitor de exemplu trebuie ca patul să fie încăpător pentru persoana care doarme în el, salteaua să fie compatibililă cu cerințele sale. Zona de depozitare să fie suficientă pentru hainele sale și să poată avea acces ușor la ele. Adică corpurile orizontale sau verticale să fie pe dimensiunile protrivite pentru utilizator. Nu vom avea corpuri suspendate într-un dormitor de copii decât dacă noi ca păriți dorim să depozităm acolo lucruri. Pentur copil va fi un chin să ăți scoată de acolo perna favorită sau poate fi pe de altă parte o tentație de a ajunge la lucruri interzise. Ați înțeles sper ideea.

Ultimul criteriu și cel mai important din punctul meu de vedere este orizontalitatea și verticalitatea estetică. Adică dacă avem sertare ele trebuiesc perfect aliniate, atât pe orizontală cât și pe verticală. Un mobilier de calitate îndeplinește cu brio astfel de cerințe. Ideea acestui criteriu nu este  doar cea de funcționalitate, adică un sertar care nu se închide corect, nu funcționează cum trebuie nu vă va oferi satisfacția folosirii lui. Mai mult, executarea operațiunii de închidere deschidere în mod greoi are influență  asupra timpului de existență a mobilierului. Se va strica mai repede, va avea un termen de viață redus iar dumneavoastră ca utilizator va trebui să cumpărați alt mobilier sau să schimbați mecanismul de glisare etc. Ușile care nu sunt paralele sau aliniate cum se mai spune în popor, nu vor funcționa corect iar într-un final mobila respectivă va avea o viață scurtă. 

 

Distribuie:

Componente GLASSPAL

Articole

Sisteme de glisare pentru usi culisante