Provocările tehnice ale unei uși din sticlă și PAL la un sistem de glisare

De multe ori clienții iubesc diversitatea. La un sistem de glisare pentru uși culisante al unui mobilier acest aspect poate crea o serie de dificultăți tehnice. 

 

Prima provocare este legată de faptul că partea de geam sau oglindă are o grosime mai mică decât foaia de PAL. Cele mai multe dintre profilele de legătură au integrate din construcție un canal special pentru geam. Totuși chiar și așa geamul sau oglida sunt pretențioase. Ele sunt casante față de PAL care nu are astfel de probleme. Ca urmare se adoptă o soluție tehnică care să crească gradul de ridigizare și să scadă probabilitatea de spargere. Prima din ele este cea legată de utilizare unor perii distanțiere. Ele asigură o mai bună conexiune a geamului sau oglinzii cu profilurile. Alt element îl poate constitui folia de protecție care pusă pe spatele geamului sau oglinzii scade probabilitatea de rănire în cazul unui eveniment nefericit de spargere și asigură și o preluare mai bună a vibrațiilor. 

 

A doua provocare este cea legată modul de calcul a foii de geam sau PAL. În cazul lor trebuie ținut cont de adâncimea profilelor până la nivelul special pentru geam sau oglindă. Adică cu alte cuvinte foaia de geam va fi mai mare decât foaia de PAL dar împreună să acopere același spațiu de gol. Aceasă diferență este dată de faptul că profilul pentru geam este mai adânc decât pentru PAL deși se găsesc pe aceeași structură. 

 

A treia provocare este legată de jocul geam sau oglindă cu PAL pe verticală. Dacă avem terminația de sus sau de jos din sticlă sau oglindă vom fi mai limitați în ceea ce privește unele soluții tehnice. Se elimină din start de exemplu posibilitatea folosirii uneor rotile aplicate folosindu-se doar rotile încastrate în profil. 

 

Așa cum vedeți jocul de sticlă cu PAL este necesar a fi făcut cu atenție la aspectele tehnice dar în același timp acest joc crează posibilitatea de a face o mobilă mai elegantă, mai aproape de unele tendințe ale modei și nu în ultimul rând designerii pot folosi sticla sau oglinda de la mobilier pentru a da spațiu camerelor mici sau lumină zonelor mai întunecate. 

 

Distribuie:

Componente GLASSPAL

Articole

Sisteme de glisare pentru usi culisante