Ușile culisante crează senzația de spațiu

Se spune despre ușile culisante că atunci când sunt folosite crează senzația de spațiu. În fapt nu avem decât pusă în practică o veche descoperire antică și anume aceea că folosirea oglizii în spații mici crează senzația de spațiu mare, de adâncime. 

Ușa culisantă care integrează în ea o oglindă folosește această veche observație și uneori o duce mai departe. De exemplu atunci când avem un dormitor mic și în fața patului sau poate în lateral mobila are uși culisante cu oglinzi. 

Avantajele ar fi următoarele:
- ușile culisează și nu se deschid în exterior deci avem mai mult spațiu când facem operațiunile de deschidere/închidere.
- oglinda reflectă imaginiea restului camerei și crează iluzia de spațiu. ochiul uman va recepta și parte de oglindă ca fiind în fapt tot parte din cameră.
- o oglindă are și efect practic. Ea poate fi folosită în rolul său pur estetic de orlgindă. Ne putem vedea, putem aranja hainele, putem aranja camera etc.
- o oglindă în cameră schimbă difuzarea luminii. camera devine brusc mai luminoasă, unele elemente de mobilier sunt altfel puse în valoare atunci când lumina este mai puternică.

Ușile culisante care au integrate în ele oglinzi sunt elegante, practice și dau camerei o respirație aparte. Crează până la urmă acea senzație de spațiu pe care toți o căutăm în casele noastre.

Distribuie:

Componente GLASSPAL

Articole

Sisteme de glisare pentru usi culisante